T6 - halvvägs till examen! 🥳

Det var som vanligt inte igår man skrev här 😂
Mycket har (återigen som vanligt) hänt och jag ska försöka sammanfatta det så gott det går.
Ja, T6. Ännu en termin - HUR SJUKT?
Tiden flyger förbi, jag blir äldre och förhoppningvis lite visare. Det känns knäppt att jag nu läst halva programmet. 

T6 är den första praktiska terminen på LiU och boy har VFU tröttat ut en! De första veckorna var riktigt tuffa, man kom hem och var helt slut. Är i princip samma sak som att börja på ett nytt jobb; det är nya människor, intryck, saker man ska lära sig, lära sig var allting finns etc. Tänk det och så gör man det några gånger på 20 veckor.
VFU har också varit galet lärorikt och väldigt roligt, jag har lärt mig så mycket och det ger en en bra insikt i arbetslivet och hur det kommer vara. Det har också tagit mycket energi av en, så mycket så att man är helt slut när man kommer hem och att plugga lite varje dag efter VFU har varit svårt. Så plugg har det inte blivit mycket av utöver alla obligatoriska inlämningsuppgifter, fältstudie, alla videon man ska se inför fredagarna och annat. Det har inte funnits tid till att sitta ner och gå igenom saker inför tentan. 
Något som jag reflekterat över är imposter syndrome. Jag har fått kämpa mycket med självförtroendet och att tänka att jag ska jobba som läkare i framtiden denna termin. Det känns inte som om man kommer kunna vara bra i allt och tanken skrämmer mig. Vet att många studenter och även legitimerade läkare brottas med imposter syndrome så man är ju inte ensam i det men det har varit svårt att på något sätt finna styrka i sin nuvarande kunskap. Jag tänker bara på allt jag inte kan eller allt jag inte gör rätt.
Något häftigt denna termin var att jag upptäckte ett blåsljud på en patient, ingen hade tidigare noterat det. Det kändes väldigt givande för mig, kändes som om jag gjorde något produktivt haha.

Tentan var… lång? Jag fick tidsbrist på ett sätt jag aldrig tidigare någonsin fått. Efter 2,5 h var jag fortfarande på första fallet (av fyra) och jag fick panik. Jag har aldrig skrivit så slarvigt i mitt liv. Hade ingen tid att reflektera över mina svar och försökte se till att läsa frågorna ordentligt och bara gå efter magkänslan. Flera gånger under tentan tänkte jag på att jag inte skulle hinna igenom alla frågor i tid och tanken var obehaglig och stressande. Jag kände gång på gång att jag skulle misslyckas för jag hann inte reflektera över någonting. 
På sista frågan hann jag skriva två och en halv mening innan programmet slängde ut mig. Det kändes katastrofalt efter tentan ärligt talat. Jag trodde verkligen att jag hade misslyckats totalt pga tidsbristen och hur jag inte haft någon tid alls till att reflektera över frågorna och verkligen komma med vettiga svar. Men jag ville inte heller fastna i ältandet så som jag brukar göra och tack och lov var mitt schema fullspäckat efter tentan och jag hade noll tid till att älta. Sen började jag jobba och då fanns ännu mindre tid till ältandet.
Idag kom resultatet och jag ville inte öppna det under arbetstid samtidigt som jag var så galet nyfiken och inte kunde hålla mig. 
Klarade tentan med marginal! 😁
Känns så fruktansvärt skönt att det nu är över och att man kan ta sommarlov på riktigt 🥳

Något jag vill ta med mig inför kommande terminer är att försöka att sammanfatta föreläsningarna under terminens gång. Jag tänker alltid att jag ska göra det men så gör jag det inte och så måste jag göra det under tentap vilket blir väldigt stressigt. 
Men nu ska jag verkligen göra det.

Nu blir det sommarlov/jobb för mig och så återkommer jag kanske under sommaren eller i slutet av sommaren när början av T7 närmar sig.
Kan ni fatta att T7 börjar i höst??? Hur sjukt är inte det?
Kan knappt ta in det.
Nu är jag 50% läkare. Känns galet.

Ha en fin midsommar imorgon och en fortsatt fin sommar ☀️ 





Till top