T3 - IIIIHHH

Det känns så otroligt märkligt att jag nästa vecka kommer gå T3. Termin tre (!!!).
Kan knappt ta in det själv.
Denna termin läser vi tema CREN (cirkulation-respiration-erytron-njurar), GEN (generalist (tänk genetik)) och PU (professionell utveckling).
Jag är riktigt taggad faktiskt, ska bli riktigt roligt att få gå in på den sjuka kroppen! :D
Under termin 1 och 2 har vi endast läst om den friska kroppen men under termin 3 går vi alltså in på den sjuka kroppen. 
Hjärnan har dock tagit semester och jag vet av tidigare erfarenhet att det brukar ta ett tag innan man kommer igång, är alltid som allra jobbigast den första månaden.
 
Denna termin kommer vi även göra studiebesök på de olika studieorterna vi kan decentraliseras till. Vet inte om jag nämnt det tidigare här men på LiU så läser man termin 1-5 i Linköping men från och med termin 6-12 så läser man antigen i Linköping, Norrköping, Jönköping eller Kalmar på heltid. 
Man får rangordna orterna, där man vill gå allra helst till allra minst, och i termin 4 (tror jag) får man reda på var man kommer hamna. 
Det var en del i min klass som inte visste detta när vi började plugga, så kan vara skönt att veta om det redan innan man börjar programmet. Vi kommer under denna termin få besöka orterna för att bilda oss en uppfattning om var vi skulle vilja fortsätta de kliniska terminerna.  
Den praktiska tentan görs denna termin också. Och en skriftlig tenta. 
Jag ska även nu helt försöka gå över till att anteckna på datorn, kommer kännas så konstigt i början men hinner inte anteckna för hand och missar ibland saker föreläsaren säger eftersom jag skriver och är fokuserad på att få med det de sagt tidigare. 
Jag tycker egentligen inte om att läsa av anteckningar från datorn och då jag har muskelminne så föredrar jag så klart att skriva ner fakta men det är inte hållbart. Får kanske försöka sammanfatta saker kort skriftligt för mig själv när jag BG-pluggar. Kanske kan vara något?
Man slutar aldrig optimera sin studieteknik. Inte ens när man hittat något som funkar bra, för olika områden kräver olika slags teknik för att man ska minnas eller lära sig dem. 
 
Jag njuter av de sista dagarna innan skolan drar igång igen :) Det har varit skönt med en paus, var så himla stressad under T2. Hoppas verkligen att vi får ett längre tenta-p denna gång.  
Det har också varit så himla skönt att vara omgiven av familj och vänner. Saknar de så himla mycket när jag inte är hemma. Det är kul att flytta till en ny stad men man saknar sin gamla stad och alla människor man tycker om som finns där, jag uppskattar all min tid nu med mina nära och kära på ett sätt som jag aldrig gjorde förr.
Ibland tar jag små snapshots i huvudet och försöker minnas känslan av lycka när jag träffar en vän eller är med min familj. Man inser också hur mycket man missar i varandras liv när man inte kan ses varje dag.
Kommer kännas konstigt att åka tillbaka till Linköping, samtidigt så har jag saknat många av mina vänner där och är så sjukt taggad på att få se dem igen!
 
Denna sommar har jag hittat tillbaka till mig själv och insett att jag förändrats väldigt mycket. Det känns som om en helt ny person kommer åka till Linköping, och det ska bli spännande att se om jag kan vara mer av mitt riktiga-jag. Den som skrattar så mycket att hon gråter och som pratar och skojar med allt och alla och som utstrålar glädje. Har saknat den sidan av mig, fick aldrig med mig den när jag flyttade tyvärr. 
 
Har ändrat designen, kändes lite roligare med denna :)
Hoppas att ni mår bra kära, tappra läsare 💜
Till top