T1 lider mot sitt slut

Imorgon är den sista dagen av terminen. Det känns helt sjukt. Det har gått så otroligt fort, så mycket har gåtts igenom och vissa dagar har varit långa och jobbiga medan andra varit alldeles för korta men roliga. Även året är snart slut, det känns också så konstigt. Så mycket har hänt detta år att det känns som om flera år gått, likt en sinuskurva har livet rasslat framåt. Jag har lärt mig så mycket om mig själv det här året, men känner mig nog lika lost som alltid.
Tentap startar officiellt imorgon, och det var ju ett tag sen man sist skrev en tenta. Så mycket fakta ska in i hjärnan och jag försöker klamra mig fast vid mitt HP-tänk, att jag vill lära mig saker och ska försöka lära mig så mycket som möjligt. Inte falla i gropar där jag istället börjar tänka att det är omöjligt att minnas allt man gjort på fyra månader. Jag har ju läst allt detta tidigare, så kanske kan hippocampus kämpa på och generera gamla minnen 😁 Hade uppskattats! 

Såg något citat på instagram om var man befann sig för ett år sen jämfört med idag. Och det slog mig att jag för ett år sen pluggade HP och inte hade en aning om det ens skulle skrivas, tänkte på läkarprogrammet dagligen och undrade om jag någonsin skulle bli antagen. Jag minns också att jag brukade tänka för mig själv "Tänk att du om ett år kanske sitter och pluggar inför en tenta istället för HP". Och så blev det. Här sitter jag nu, ett år senare, och ska plugga inför just min första tenta på läkarprogrammet. 
Jag försöker vara positiv och minnas det jag kan av allt jag går igenom. Är glad över att jag inte jämför mig med andra, blir inte ens skrämd av att vissa verkar kunna så himla mycket. Litar på mig själv och min kunskap, att det med lite plugg kommer sätta sig på plats. Ska även försöka träffa lite vänner och se till att ha kul, tänker inte göra som förut när jag stängde in mig på mitt rum och pluggade sönder. 


Ska bli spännande att se hur detta går!
Lycka till alla som pluggar inför en tenta eller HP 💜
Detta ska nog gå bra! Och grattis till alla som blev antagna idag ☺️
 
God jul! 🎄 
 
Till top