T6 - första dagen på klin!

Heej! 😄
 
Ville dokumentera denna dag för idag var nämligen första gången jag var ute på klinik!
Det känns helt overkligt ärligt talat, och idag har det varit mycket info och huvudet känns blytungt, men det har varit väldigt roligt och jag känner att jag ser fram emot de kommande 3,5 åren. Finns mycket som jag vill lära mig och det är ju nu man kommer lära sig det mesta. 
Just nu ser veckorna ut som så att vi är på kliniska palceringar måndag-torsdag och på fredagar har vi föreläsningar. 
Vi har även typfallsseminarium under veckorna, de liknar BG-fall men man formulerar inga frågor utan man läser igenom fallen och frågorna till fallen (svar finns också, så de läser man också) och om ämnet i stort. Man ses sedan i grupp och diskuterar fallen. 
Från och med förra terminen har man gått ifrån papper och börjat använda appen "Ortrac" - jag tyckte det var väldigt rörigt i början för man förväntas själv hålla koll på allt som ska göras på klinikerna och se till att de görs och bedöms av handledarna. Det var svårt att förstå vad som förväntas av en, är nog först idag efter att igår och idag ha läst på och gjort ett schema för allt som det fallit på plats. Vet inte om jag bara tror att jag förstår eller om jag faktiskt förstår haha, lär ju märka det snart i så fall haha 
 
 
Jag slogs av tanken idag att det fanns en tid då jag inte trodde att jag skulle klara HP och komma in på läkarprogrammet.
Idag har jag bara klin (granted 3,5 år haha) kvar och sen är jag färdig läkare.
Det känns så galet att för några år sen tro att jag inte skulle bli det jag nu med säkerhet vet att jag kommer bli. 

Hoppas allt går bra för er! Kikar in här då och då under terminens gång 💜
Till top