Anatomi och arbetsfysiologi

Halloj! 😎
 
Denna vecka...
Det har varit full rulle och jag är heeelt slut. Ska försöka sammanfatta kort vad som gjorts.
Veckan började med att vi, genom flipped classroom, skulle lära oss om EKG och aktionspotentialer. Det gick ändå rätt bra för mig, men det tog sin lilla tid.
Sedan hade vi BG och fallet var inte särskilt stort så det kändes som om man fick med det man skulle vilket var skönt. Jag brukar oftast skriva ner saker jag behöver läsa på mer om efter fallen, om det exempelvis uppkom någon fråga som jag känner att jag vill kunna besvara. Det sorgliga är väl att jag aldrig hinner kolla upp svaren på frågorna haha 😂 Men hade inga frågor efter detta fall, vilket var nice för högen av frågor som jag har räcker som den är.
Under veckan fick vi även dissekera hjärta och lungor från lamm. OM jag hade kul! Det var så galet roligt att kunna se alla strukturer man läst om, och att få hitta dem på egen hand. Jag har insett att jag verkligen tycker om anatomi, det kommer lite som en chock för jag är verkligen en cellnivå-tjej. Men det har varit så himla roligt med all anatomi, och jag ser verkligen fram emot det som komma skall under dessa år 🧠 
Vi har även haft videon att titta på gällande arbetsfysiologi, tanken har varit att man ska knyta samman det man lärt sig om respirationen och cirkulationen och förstå hur dessa påverkas av fysisk ansträngning. 
Vi har även haft histologi och tittat på olika vävnader. Jag gillar histologi men känner att jag sällan har haft tid att förbereda mig inför de passen. Ska försöka bli bättre på att göra det.
Jag har suttit och pluggat mycket i skolan och försökt se till så att jag ligger i fas. Kommer behöva sitta med det nya BG-fallet nu i helgen och sen försöka ta igen plugg jag skjutit upp (eftersom jag inte haft tid). 
Man pluggar ändå en hel del på läk, men det är samtidigt rätt kul. Har blivit bättre på att hitta på roliga saker med andra också, så att det inte bara blir massa plugg. Det hjälper, och ska försöka börja träna snart. Har tänkt att jag ska göra det i evigheter och sen inte gjort något...
Men det ska det bli ändring på! 😁
 
Helgen går så himla fort förbi men ska försöka var effektiv och samtidigt vila upp mig om jag hinner. Behöver ha lite ledigt från allt plugg 📚 
 
Hoppas att ni haft en fin vecka! ☀️
 
 
 
Till top