TentaP

Hej!!! 😁
 
Fruktansvärt längesen jag skrev, men nu är jag här!
Tänkte kika in lite snabbt och berättar om vad som hänt sen sist jag skrev.
Vi hade utspridda föreläsningar över två veckor, som faktiskt hade kunnat avklaras på två dagar om de bara planerat det så och vi hade därmed fått ett längre tentap - men varför skulle vi vilja ha det? 😂
Vi hade även fall och frågestund och visning av hjärnan (så coolt!).
 
Tentap är officiellt igång och det är en galen mängd information som ska in i huvudet. Det känns mycket tyngre än under T1, och vi har också ett kortare tentap nu än då...
Jag pluggar för fullt och försöker göra mitt bästa med att komma ihåg allting vi ska kunna. Det är en hel del som sagt och jag vet ju att man omöjligen kan komma ihåg precis allt, så jag hoppas att frågorna som ställs på tentan är sådana som jag minns och kan svara på.
Under T2 har man på det gamla programmet haft både en skriftlig tenta men också en praktisk tenta där man kan få frågor på histologi eller vissa tester man utför vid undersökning av patient. På det nya programmet, som jag går, har den praktiska tentan flyttats till T3. Det kan vid första anblick verka helt fantastiskt, MEN det man ska kunna är saker som vi gått igenom på den här terminen. Nästa termin kommer alltså jag och mina kursare behöva plugga på allt vi gått igenom under T3 men även det vi gått igenom under T2 - blir mastigt men det får man ta då. Vi ska även kunna det som testas på den praktiska tentan nu också, för det skulle kunna komma frågor om det på det skriftliga provet. Vi är ju den första kullen på det nya programmet och det känns som om de testar vissa saker på oss haha. Så jag går igenom precis allting de gått igenom.
Vi har få frågor på denna tenta, så det gäller ett verkligen kunna svara på allting de efterfrågar. T2 är ökänt som en av de jobbigaste terminerna ever på läkarprogrammet på LiU, och det märks verkligen av just nu. Det är tungt men kul.

Det var allt från mig ☺️
Lycka till med plugg och tentor! 
Till top