I’m back…

Det här med att skriva på en blogg… ibland glömmer man bort det haha.
Nu är termin 5 nästan slut (GALET), det återstår ca 1,5 månad kvar vilket ärligt talat känns helt sinnessjukt.
Hittills har vi gjort NSPR och PU, nu är det VF och sen GEN.
Det har varit väldigt kul med NSPR och PU (trodde aldrig jag skulle säga så om PU 😂) men schemamässigt så tycker jag nog det varit den sämsta terminen någonsin. Basgruppsfallen kommer innan vi gått igenom föreläsningarna för de olika fallen, vissa dagar har man ingenting och andra dagar går man 08-17. Föreläsningar laddas inte upp i tid på LISAM vad gäller NSPR och det känns inte som om de ens tar åt sig av feedbacken de får. Så terminen kunde definitivt ha planerats bättre. Tydligen har terminer före oss klagat men inte mycket som förändrats.
Jag försöker tillgodoräkna mig VF men LiU är otroligt långsamma i processen och jag har känt en enorm frustration i hur lite de verkar bry sig om andra människors tid. Har varit så frustrerad och bojkottat föreläsningar för att jag känt att jag ändå kan ämnet.
Tips: ansök om tillgodoräknanden 78 år innan du börjar på läkarprogrammet 😁
Jag har börjat repetera T3. Denna termin har vi en tenta på allt vi gjort T1-T5 så jag har valt att börja repetera T3 som är en tung patologi-termin och sedan ta mig an de andra terminerna.
Min motivation har inte varit på topp denna termin, jag har känt att jag velat plugga mer men kroppen och hjärnan har inte känt likadant. Det känns som om det börjar komma igång lite nu, jag har börjat repetera äldre terminer och förbereda mig inför tentan och det är som om hjärnan då inser att det börjar närma sig på riktigt. 
Det ska bli så himla kul att få komma ut på praktik och verkligen få jobba och se hur det känns. Längtar till T6 och de kommande terminerna. Känns också så galet att preklin snart är slut…
Jag kan ibland inte fatta att det gått så lång tid sen T1, för det känns som om det var igår man började och inte förstod sig på PBL. Men 2,5 år har passerat! 
Stadietentan (tentan på T1-T5) känns enorm men det ska också bli kul att gå igenom allt vi gjort och repetera det igen. När man är ute i kliniken vill man ändå komma ihåg allt så att man lättare kan förstå vad symptomen pekar på. 

I januari börjar alltså klin 🤯
Tror inte att man inser det förrän man står där och är på sin första placering. Det är lustigt hur livet aldrig riktigt blir som man tänkt sig. Hade någon sagt till mig att jag 2023 skulle läsa till läkare så hade jag tyckt den personen var galen - för varför skulle jag ens vilja bli läkare? 😅
Ändå står jag här nu. 

Ska försöka kika in en gång till innan tentan! 

Hejsvejs 👋🏼 
Till top