Ops I did it again

Heeej! 👋🏼

Jag har varit helt otroligt kass på att skriva här, halva terminen har snart gått förbi...
Ska försöka sammanfatta kort vad vi gjort under de senaste veckorna.
Under termin tre läser man teman; GEN, PU och CREN. 
Vi är klara med GEN och nästa vecka är vi klara med PU, så CREN börjar alltså i mitten på nästa vecka!
 
GEN var riktigt, riktigt kul. Vi läste farmakologi, patologi och onkologi. Intressanta föreläsningar och roliga fall.
PU (professionell utveckling) har varit riktigt segt. Det har varit många presentationer, flummiga föreläsningar och jobbiga uppgifter att göra. Vissa föreläsningar har dock varit intressanta och tycker att det har varit kul att diskutera global hälsa och hur våra levnadsvanor verkligen påverkar vår hälsa. Man inser vikten av fysisk träning (träna massor hörni!) och hur olika faktorer i ens liv verkligen styr ens hälsa och att vi alla mår olika bra pga dessa faktorer. Väldigt spännande samtidigt som det varit lite tråkigt och segt.
CREN kommer vara tungt. Det syns redan i schemat då vi många dagar går 08-17. Det kommer vara mycket också, en hel del att lära sig. Men är ändå taggad 😄

Känns konstigt att terminen gått så himla fort! Jag ska även vara anatomifadder vilket innebär att man träffar personer som går i termin 2 och går igenom anatomin med dem. Det är tänkt att de ska kunna ställa frågor om sånt de tycker är svårt. Jag uppskattade de tillfällena mycket förra terminen så ska bli kul att kunna ge tillbaka. 

Vi har även varit på studiebesök på de olika orterna och jag blev helt förälskad i Kalmar. Kommer dock inte välja det pga avståndet hem, men sjukhuset var fantastiskt och hela upplägget kring läkarstudenterna också. Staden var inte det bästa, väldigt liten (men mysig) och jag misstänker att man tröttnar rätt snabbt. Men studiemässigt var det så nära perfekt man kan komma. Därför känns det tragiskt att inte kunna välja den, men så är det ibland. 

Har även haft patientsamtal på vårdcentralen och det gick ändå bra! Vilket var skönt eftersom samtalet innan det inte var någon höjdare. Ser fram emot att få lära mig om hur jag vill lägga upp samtalen med patienter och hitta sätt som funkar för mig.
Vi har även fått ta venprov i skolan och det gick också bra. Var väldigt kul ändå och lite häftigt att få sticka någon och lyckas få ut blod haha 
 
Jag återkommer nog i veckan för att skriva om några tankar jag haft. 
Ha det bra tills dess ♥️
Lovar att bli bättre på att skriva!
Till top