Sammanfattning T2

Hejhopp! 👋🏼

Tänkte egentligen inte skriva förrän om någon månad men oh well!
T2 är avklarat (känns sjukt skönt), jag lyckades bli godkänd på tentan och det känns så otroligt skönt eftersom det var galet mycket att kunna inför tentan. 
Terminen flög, bokstavligt talat, förbi och jag har svårt att ta in att vi kommer gå T3 i höst 🍂 
Tiden flyger som alltid och jag försöker att leva och se till att göra saker.
Jag lyckades inte hålla mig till att plugga lite under terminens gång, känner inte att jag riktigt fixar det pga att vi hela tiden har fall och annat att plugga till. Om någon har tips på hur ni gör för att hinna plugga det ni redan gått igenom under terminens gång, samtidigt som ni lär er massa annat så får ni jättegärna skriva här! 
Jag måste verkligen få bukt på det under T3, orkar inte dö under varje tentap 😅
 
Tänkte skriva några tips som jag hoppas kan vara användbara under T2:
 
- Skaffa Thiemes anatomibok eller textbok. Jag hade textboken och tyckte om den. Anledningen till varför jag rekommenderar just denna är för att bilder från Thiemes används på tentan.
Jag köpte även Thiemes flashcards, tyckte de var bra men måste ändå säga att jag inte använde dem särskilt mycket alls. Föredrog att titta i boken och lära mig anatomin 
 
- Många äldrekursare sa att man skulle börja plugga anatomi på en gång men jag måste säga att det bara är förvirrande. Man har ingen aning om vad man ska kunna och i relation till vad så plugget blir inte effektivt. Jag pluggade inte anatomi förrän vi började med tema NSPR och tycker att det funkade bra för mig (försökte plugga lite anatomi innan men kändes bara förvirrande så fortsatte Inte med det)
 
- Använd fallen för att gå igenom föreläsningarna. Detta tyckte jag funkade hyfsat bra genom hela terminens gång, kanske mest under CREN egentligen. Men när jag skulle läsa på inför fallen så repeterade jag föreläsningarna vi haft och det funkade superbra som repetition!
 
- Utgå ifrån föreläsningarna. Under T1 fick man googla mycket och hitta information på egen hand. Under T2 kan man i princip endast utgå ifrån föreläsningarna och klara sig. Jag kollade upp saker om jag inte kände att jag förstått dem tillräckligt väl, men annars utgick jag bara ifrån föreläsningarna 
 
 

Kommer inte på flera i skrivande stund så tänker att jag fyller på med tips allteftersom jag kommer på flera ☺️

Hoppas ni har en fantastisk sommar! ☀️ 
Till top