T2

Halloj! 😁
 
T2 har börjat och jag ligger redan efter i plugget haha. Under T2 kommer vi att läsa tema CREN (cirkulation-respiration-erytron(blodet)-njurarna), IBI (immun-barriär-infektion), NSPR (neuro-sinne-pskye-rörelse). 
Jag är ärligt talat taggad på denna termin men det är väldigt mycket man ska kunna, vi har i princip all anatomi och alla nerver den här terminen. Jag har känt mig så otroligt trött de senaste dagarna och har haft svårt att fokusera vilket varit lite jobbigt.
Kände mig rätt borta idag på basgruppsträffen, hade inte greppat simpla koncept och resonerade rätt kasst (enligt mig själv) - kändes inte som mig, speciellt eftersom jag ändå gillar allt som har med blodet att göra. 
Tanken är att jag i slutet av veckan ska försöka gå igenom föreläsningar och fall som varit under veckan för att inte ha ett berg av saker under tentap. Jag måste klara av det eftersom T2 är en av de jobbigaste terminerna på LiU. Den är tung eftersom man har all anatomi och alla nerver men även en hel del annat man ska kunna. Så mitt mål är därför att plugga under terminens gång och verkligen utnyttja basgruppsträffarna till att repetera. Känner mest att jag i dagsläget hinner besvara gruppens frågor men sen inte har tid att verkligen sätta mig in i ämnet så att jag kan diskutera det. Det är något jag måste fixa nu, för vill inte att det blir som under T1. Fortsättning följer I guess...
 
Något jag upplevt som jobbigt med terminstentor kontra kurstentor, är att det är flera olika områden man ska läsa på om. En kurstenta omfattar ett ämne, det kan vara väldigt mycket man ska kunna men det är inom samma ämne vilket underlättar mycket under inlärningsprocessen. En terminstenta, däremot, omfattar flera olika områden och man bör kunna en hel del inom respektive område. Det kändes som det jobbigaste under T1. Men jag insåg också en hel del, en sak att ha i åtanke är att man inte kommer kunna komma ihåg precis allt. Det viktigaste är att ha lite kunskap om allt, så man kan svara på alla frågor under tentan. Det gör inget om man inte får fullpott på frågorna, så länge man får poäng på alla frågor. Så hade jag aldrig tänkt förut, så vill påstå att detta är personlig utveckling 😂
Jag var väldigt nojig efter tentan. Det kändes inte alls bra och det var faktiskt första gången i mitt liv som jag tvivlade på om jag skulle bli godkänd. Kändes jobbigt men försökte att tänka att jag inte kunde styra resultatet, jag hade ju lämnat in tentan redan (gissa tre gånger om jag släppte det och fortsatte skutta runt genom livet 😂). Fick resultatet och kunde pusta ut, låg en bra bit ifrån gränsen, och kände mig så tacksam. Vi har väldigt mycket i skolan nu och det känns skönt att slippa tänka på en omtenta.
Jag klarade min första läktenta! 🥺 
Känns sjukt att gå T2 nu. Grämde mig över en föreläsning vi hade att titta på i lungmekanik (sjuuukt mycket information och svårbegriplig) och sen slog det mig att jag kämpat så förbannat hårt för att få sitta där jag satt och titta på den där föreläsningen. Det var inte längesen jag kämpade med HP just för att få gå i LiUs hallar, sitta i medicinska biblioteket och utbilda mig till läkare. Det känns än idag så sjukt, för jag minns hur omöjligt det kändes 2019. Det kändes som om jag bestämt mig för att landa på månen, men här är jag och gör det som kändes så omöjligt.
Jag har mycket plugg som jag ska försöka hinna med, mottagningen tar upp det mesta av tiden och sen hjälper inte tröttheten. Har varit riktigt kul med mottagning dock (om än stressigt med plugget) och jag är glad över att jag är med ändå :) 
Ska imorgon försöka få bukt på lungmekanik och sedan ta itu med resterande plugg. Söndagen går i princip bort pga nollning, imorgon går en del timmar bort men har kvar det mesta av dagen till plugg ändå. 

Hoppas ni får en trevlig helg! 💙
 
Till top